Publicat pe

Acasă… Aici ne naștem, “ne inventăm” și ne întoarcem

Constantin Oancea - Manastirea Esfigmenu, Gradina Maicii Domnului, Să mergi pe drumul tau

"Acasă" e acolo unde suntem noi...

Acasă ne naștem, acasă creștem, acasă murim și dorim să ne întoarcem ACASĂ…

Locul unde ne simțim “acasă” este cel în care ne odihnim și acolo creștem sănătos, în propriul nostru ritm. Același lucru îmi doresc să simți și tu: AICI ȘI ACUM. 

Suntem ființe trup și suflet și aici este “acasă”. Toți simțim și recunoaștem glasul și surâsul din: Bine ai venit!

Asta dorim să auzim când intrăm pe ușă. Condiția este SĂ FIM… să fim noi, să fim aiciAici este locul potrivit și acum este momentul ca trupul și sufletul tău să se odihnească.  

Aici și acum, să creștem împreună!


Să creștem era dorința cea mai mare a noastră atunci când eram mici. Nici acum, nu s-au schimbat prea mult lucrurile… În permanență ne frământă gândul, pentru că ne simțim mici. Și mă gândesc… în comparație cu ce? 

Să ne întoarcem la momentul facerii lumii, când Dumnezeu l-a creat pe om și i-a dat prima “poruncă”. Primul îndemn a fost: “Creșteti și vă înmulțiți și umpleți pământul…” Această lege divină este asumată de firea umană și se manifestă în toate aspectele vieții. Necesar este să-i închinăm această creștere lui Dumnezeu și să fie în Dumnezeu. Altfel, ne risipim. Și aici și dincolo.

Revin… în comparație cu ce ne simțim mici? Am fost creați din pământ, ca să umplem pământul și să-l stăpânim. Firea este umană, limitată. Nici Dumnezeu nu a zis să umplem cerul, ci pământul. Să nu ne credem dumnezei și să nu ne ridicăm deasupra nimănui. Pentru că nu suntem în concurență cu nimeni pe acest pământ, decât cu noi înșine. Fiecare avem locul nostru “acasă” și nimeni nu ni-l poate lua. Ne naștem și ne dezvoltăm în propriile noastre limite…

Doar mergând pe drumul nostru, putem crește. Dar să fim mari?! Putem fi, doar cu Dumnezeu.

De ce să mergi pe drumul tău?

Să mergi pe drumul tău, presupune ca înainte de toate să te naști și să crești sănătos. La fel ca într-un organism viu, fiecare celulă primește viață, se individualizează și are propriile ei funcții, dar numai împreună cu alte celule formează un trup sănătos. Nu de una singură.

Are sens?

La sfârșitul anului 2019 m-am hotărât să fac ceva mai mult decât să pictez biserici. Am zis să ne bucurăm împreună de darurile lui Dumnezeu și să împart cu tine cunoștințele acumulate în ultimii 15 ani. Așa a luat contur, cu ajutorul lui Dumnezeu, una din cele mai frumoase realizări ale mele, din viață și din ultima perioadă: cursul online de pictură “Icoana sufletului meu”. Toate se datorează celor care mi-au acordat încredere și s-au înscris în această călătorie a sufletului. Nimic nu ar fi fost posibil fără ei.

Ultimul an a fost de departe unul destul de greu pentru mine, pentru că a venit cu multe  provocări la care nu m-am gândit să fie vreodată. Și au venit, deodată. Au fost multe suișuri și coborâșuri, trăiri cu intensități diferite… Până la urmă, și asta face parte din ființa noastră și așa suntem noi construiți: uneori creștem, alteori nu. Dar împlinirea și fericirea a venit doar în condițiile de comuniune și dăruire reciprocă. Important este să ne recunoaștem limitele și să ne bucurăm unii de alții, ca să fim împliniți ca oameni.

Tocmai am demarat un nou proiect care are continuitate și în anul următor. Am pregătit un nou curs “Icoana sufletului meu” și vom picta pe Maica Domnului. La sfârșitul acestei perioade de 6 săptămâni  (7 mai- 11 iunie). La final, am o invitație pentru tine la ȘCOALA SUFLETULUI MEU (pentru un an și 6 săptămâni). 

Cred cu tot sufletul în această Școală, la fel cum am crezut și atunci când am făcut primul curs. O parte din foștii cursanți deja s-au înscris, pentru că știu că MERITĂ.

Ca să înțelegi cum funcționează Școala sufletului meu, este nevoie să vii la curs, pentru că este unul experențial, unicul de acest fel în România și în lume. Altul nu știu. Pot spune că are cel mai mare beneficiu, prin faptul că ne implică pe amândoi în aceeași măsură și este o împreună-creștere în Dumnezeu. 

Hai să înmulțim darurile lui Dumnezeu în lume!

Intră pe linkul următor și citește cu atenție: https://constantinoancea.ro/icoana-sufletului-meu/maica-domnului/